Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yaprak Sarması Tarifi

 

Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • 1 su bardağı su

    Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları yıkayıp süzün ve derin bir tencereye alın.
  • Üzerlerini geçecek kadar kaynar su döküp yaprakların tazeliğine göre 3-10 dk haşlayıp süzün,benimki çok tazeydi kaynar suda beklettim az.
  • İç harcı için yağı kızdırıp çok minik doğradığınız soğanı kavurun.
  • Pirinci sıcak suda ıslattın ,30 dakika kadar bekleyin ve süzün.
  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz, yağ ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın.Güzelce yoğurun.
  • Sarma için yaprakların saplarını koparıp pürüzsüz yüzü altta kalacak şekilde önünüze yayın,her bir yaprağın içine yarım tatlı kaşığı iç harcından yaprağın sap kısmına paralel olacak şekilde uzunlamasına koyun.
  • Önce her iki yanından içe doğru katlayın.
  • Ardındın sap kısmından ileri doğru rulo şeklinde sarın.
  • Tüm malzeme bitene kadar aynı şekilde sarıp tencereye dizin.
  • Üzerini geçecek kadar su koyup üzerine bir tabak kapatın.
  • Tencerenin kapağını da kapatıp kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra istediğin şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?