Airfryer Da Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 1 yumurta akı içine, sarısı dışına
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- Çörek otu üzerine
İçi için;
- 1 çay bardağı peynir (lor, izmir tulum, kaşar vb)
Airfryer Da Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıyoruz. Sonra kuru malzemeri ekleyip dereotu hariç yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince ince ince doğradığımız dereotunu ekliyoruz, kaşık ucu ile un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Un eklerseniz hamur elinize yapışmaz. Hamurun üstüne streç sarıp yarım saat bir saat arası buzdolabında dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve arasına istediğiniz peyniri ekleyin. Lor, izmir tulum, kaşar vb kapatıp hamuru kenarlarını iyice parmaklarınızla kapatın.
- Ben kalan peynirleri karıştırıp da ekliyorum çok güzel oluyor 👍 bir kaç çeşit olunca. Hazneye dizdiğimiz hamurların üstüne yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Üzerine çörek otu, sumak damak zevkinize göre atıp hazneyi makineye yerleştiriyoruz.
Pişirme önerisi; karaca marka airfryer da; fırın ızgara seçeneğinden 160 derece de 15 dk pişiriyoruz 12. Dk lütfen kontrollü olun bakın pişmiş olabilir. İkinci koyduğum poğaçalar daha erken pişti 12. Dk pişmişlerdi. Kontrollü olmakta her zaman fayda var. Deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder