Malzemeler
Soğuk kış günlerinde çayınızın yanına alacağınız asla bayatlamayan nefis tuzlu kurabiyeler
- 150 gram yumuşak tereyağ veya margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Çay kaşığının ucu ile mahlep (İsteğe bağlı)
- 2.5 – 3 su bardağı kadar un
Üzerini bulamak için
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Susam
- Çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru yarım saat kadar dolapta bekletelim.
- Bekleyen hamurdan cevizden küçük parçalar alalım. Yuvarlayalım önce pekmezli suya sonra susama batıralım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder