Malzemeler
Kullanılan su bardağı ölçüsü 200 ml
- 5 adet orta boy yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Araları için:
- 250 gram tereyağı
İç malzeme:
- 250 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına 5 adet yumurta kırın.
- Çatalla hafifçe çırpıp üzerine süt, sıvı yağ, tuz ve unu ekleyin.
- Hamuru iyice yoğurup ele yapışmayan hafif sert bir kıvam elde edin.
- Hamuru streç folyoya sarıp yarım saat bekletin. ( daha güzel açılmasını sağlıyor. )
- Dinlenen hamuru 10 parçaya ayırın.
- Bu arada geniş bir tencereye su ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.
- Hamur bezelerini tek tek açmaya başlayın.
- 1. Bezeyi açtıktan sonra kaynatmadan yağlanmış fırın tepsisine yayın.
- Üzerine 2–3 kaşık erimiş tereyağı gezdirin.
- 2. Yufkayı açtıktan sonra kaynayan suya yavaşça bırakın.
- Hamur suyun içinde baloncuk yapıp kabarınca, dikkatlice suyun içinden alın. ( fazla haşlarsanız hamur parçalanır. )
- Suyun içinden aldığınız yufkayı süzüp, içi soğuk su bulunan büyük bir kabın içine bırakın.
- Hamuru soğuk sudan alın ve fazla suyunu yumuşak temiz bir bezle tamponlayarak alın.
- Fırın tepsisine haşlanmış yufkayı serip tekrar yağlayın. ( ilk yufka haşlanmayacak, diğer 9 yufka haşlanacak. )
- Araları yağlanmış 5. Yufkaya geldiğinizde peynir maydanoz karışımını serpin.
- Diğer 5 yufkaya da aynı işlemleri yapıp tepsiye dizin.
- Kalan yağı en üstteki yufkanın üzerine gezdirip fırçayla yayın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilık veya soğuk dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder