11 Şubat 2023 Cumartesi

Tam Ölçülü Su Böreği Tarifi

 

Malzemeler

Kullanılan su bardağı ölçüsü 200 ml

  • 5 adet orta boy yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Araları için:

  • 250 gram tereyağı

İç malzeme:

  • 250 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına 5 adet yumurta kırın.
  • Çatalla hafifçe çırpıp üzerine süt, sıvı yağ, tuz ve unu ekleyin.
  • Hamuru iyice yoğurup ele yapışmayan hafif sert bir kıvam elde edin.
  • Hamuru streç folyoya sarıp yarım saat bekletin. ( daha güzel açılmasını sağlıyor. )
  • Dinlenen hamuru 10 parçaya ayırın.
  • Bu arada geniş bir tencereye su ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.
  • Hamur bezelerini tek tek açmaya başlayın.
  • 1. Bezeyi açtıktan sonra kaynatmadan yağlanmış fırın tepsisine yayın.
  • Üzerine 2–3 kaşık erimiş tereyağı gezdirin.
  • 2. Yufkayı açtıktan sonra kaynayan suya yavaşça bırakın.
  • Hamur suyun içinde baloncuk yapıp kabarınca, dikkatlice suyun içinden alın. ( fazla haşlarsanız hamur parçalanır. )
  • Suyun içinden aldığınız yufkayı süzüp, içi soğuk su bulunan büyük bir kabın içine bırakın.
  • Hamuru soğuk sudan alın ve fazla suyunu yumuşak temiz bir bezle tamponlayarak alın.
  • Fırın tepsisine haşlanmış yufkayı serip tekrar yağlayın. ( ilk yufka haşlanmayacak, diğer 9 yufka haşlanacak. )
  • Araları yağlanmış 5. Yufkaya geldiğinizde peynir maydanoz karışımını serpin.
  • Diğer 5 yufkaya da aynı işlemleri yapıp tepsiye dizin.
  • Kalan yağı en üstteki yufkanın üzerine gezdirip fırçayla yayın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilık veya soğuk dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder