4 Şubat 2023 Cumartesi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1.5 tatlı kaşığı pekmez
  • Kavrulmuş susam ve çörek otu

    Nasıl Yapılır?

  • Un hariç malzemeleri ekleyip iyice elimizle birbirlerine karıştıralım. Ardından kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Suyu pekmez ile karıştıralım hamurdan parçalar alıp, yuvarlayalım. Önce pekmezli suya ardından da susam ve çörek otu karışımına bulanıp, yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırın da pişirelim. Şimdiden afiyet şifa olsun 🥰
  • Not:Kurabiyelerinizin fazla kalanını piştikten sonra bir saklama kabında muhafaza edip, buzdolabına koyarsanız allahın izniyle hiç bayatlamıyor hatta yapıp derindondurucuya atıyorum biri geldiğinde saklama kabından dilediğim kadar alıp, ikram ediyorum tercih sizin )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder