Malzemeler
- 2 adet mor lahana ( 2kg kadar)
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 adet limon suyu
- 10-12 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 3 su bardağı sirke
- 3 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lahanalarımızı ince ince keselim ve ılık suyla iyice yıkayıp suyunu süzelim. Üzerine tuzumuzu ilave ederek 5 dakika kadar yavaş yavaş ovalım ve 15 dk kadar bekletelim.
- Sirke ve suyumuzu bir kapta karıştıralım. Sarımsak ve maydanozlarımızı temizleyip yıkayalım.
- Uygun bir kavanoza lahanalarımızı doldurup, üstüne sarımsak ve maydanoz koyalım. Son olarak sirkeli suyumuzdan üzerini geçecek şekilde dolduralım.
- Kavanozlarımızı kapatmadan üzerine streç film gerdirip kapağını hava almayacak şekilde kapatalım. Bir kaç dakika kavanozları çalkalayalım. Serin ve karanlık bir yerde 7 gün bekletelim. Enfes turşumuz tüketilmeye hazır👩🏻🍳 Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder