4 Şubat 2023 Cumartesi

Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet mor lahana ( 2kg kadar)
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 adet limon suyu
  • 10-12 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 su bardağı sirke
  • 3 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lahanalarımızı ince ince keselim ve ılık suyla iyice yıkayıp suyunu süzelim. Üzerine tuzumuzu ilave ederek 5 dakika kadar yavaş yavaş ovalım ve 15 dk kadar bekletelim.
  • Sirke ve suyumuzu bir kapta karıştıralım. Sarımsak ve maydanozlarımızı temizleyip yıkayalım.
  • Uygun bir kavanoza lahanalarımızı doldurup, üstüne sarımsak ve maydanoz koyalım. Son olarak sirkeli suyumuzdan üzerini geçecek şekilde dolduralım.
  • Kavanozlarımızı kapatmadan üzerine streç film gerdirip kapağını hava almayacak şekilde kapatalım. Bir kaç dakika kavanozları çalkalayalım. Serin ve karanlık bir yerde 7 gün bekletelim. Enfes turşumuz tüketilmeye hazır👩🏻‍🍳 Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder