Malzemeler
Basma kadayıf için;
- 1 kg taze yaş kadayıf
- 350 gram tereyağı
- 350 gram ceviz
Şerbet için;
- 7 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- 1 dilim limon
Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayın. Şeker, su ve limonu tencereye koyup yüksek ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ama bu süre kısmından ziyade şerbetin kıvamına bakıp ocaktan alabilirsiniz çünkü tencereye, ocağa göre süre değişir.
- Kadayıfı biraz açarak tiftikleyin. Eritilmiş ve soğutulmuş tereyağıyla harmanlayın. Standart fırın tepsisine tereyağı sürüp kadayıfın yarısını yayın ve bir tencereyle iyice bastırın.
- Ceviz veya fıstık yayıp üzerine kalan kadayıfları yayıp tekrar tencereyle ezin.
- 180 derece fanlı ayarda ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Ben üzerine diğer fırın tepsisinin altını yağlayarak koydum.
- İlk 15 dk öyle fırında tuttum ama şart değil bu kısım. Toplamda yaklaşık 50 dakika pişti. Tatlı sıcakken soğuk şerbeti dökün ve 1 saat kadar dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder