Malzemeler
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için
- Süt
Muhallebi için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 paket meyveli sos (Ben orman meyveli kullandım)
Nasıl Yapılır?
- Kek için uygun kaba yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından kalan malzemeleri ekleyelim ve tekrar çırpalım.
- Margarinle her yerini iyice yağladığımız tart kalıbına harcı dökelim ve önceden ısınmış 170 derecede 35-40 dk pişirelim.
- Kek piştikten sonra soğuyunca kalıptan çıkaralım. Her yerini kaşık yardımıyla sütle ıslatalım.
- Muhallebi için tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
- Hazır olan muhallebinin altını kapatıp tereyağı ve vanilini ekleyelim ve eriyene dek karıştıralım.
- Muhallebi biraz soğuduktan sonra kekin üstüne eşit şekilde yayalım.
- Meyveli sosu paketteki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Tamamen soğuyunca muhallebinin üstüne gezdirelim.
- Dilediğimiz şekilde süsledikten sonra 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder