19 Şubat 2023 Pazar

Çıtır Çıtır Kadayıf Tarifi

 

Malzemeler

Basma kadayıf için;

  • 1 kg taze yaş kadayıf
  • 350 gram tereyağı
  • 350 gram ceviz

Şerbet için;

  • 7 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 dilim limon

     Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayın. Şeker, su ve limonu tencereye koyup yüksek ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ama bu süre kısmından ziyade şerbetin kıvamına bakıp ocaktan alabilirsiniz çünkü tencereye, ocağa göre süre değişir.
  • Kadayıfı biraz açarak tiftikleyin. Eritilmiş ve soğutulmuş tereyağıyla harmanlayın. Standart fırın tepsisine tereyağı sürüp kadayıfın yarısını yayın ve bir tencereyle iyice bastırın.
  • Ceviz veya fıstık yayıp üzerine kalan kadayıfları yayıp tekrar tencereyle ezin.
  • 180 derece fanlı ayarda ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Ben üzerine diğer fırın tepsisinin altını yağlayarak koydum.
  • İlk 15 dk öyle fırında tuttum ama şart değil bu kısım. Toplamda yaklaşık 50 dakika pişti. Tatlı sıcakken soğuk şerbeti dökün ve 1 saat kadar dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder