13 Şubat 2023 Pazartesi

Diyet Yaprak Galeta Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı tam buğday ya da normal un
  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber tane öğütülmüş

    Nasıl Yapılır?

  • Önce un ve yulaf ezmesi bir kaba koyulur ortası açılır.
  • Diğer malzemeler içine koyularak hamur yoğurulur.
  • Daha sonra elde ettiğimiz hamuru 2 parçaya ayıralım.
  • Önce bir parçasını iki yağlı kağıt arasına koyup merdane ile açalım.
  • Biraz büyüttükten sonra üstteki kağıdı alıp kağıdın büyüklüğü kadar açabildiğimiz kadar ince açarak büyütelim.
  • Daha sonra bıçakla beşer santim genişliğinde karelere bölelim.
  • Kağıdı ile birlikte fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Önceden 200 derecede ısıttığımız fansız fırınımızda galeteleri koyduğumuzda 180 derecede hafif pembe çıtır olana kadar 25-30 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder