Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
- 1 tutam toz şeker
- 1 adet armut
Nasıl Yapılır?
- Yumurtamızı uygun bir kaseye kırıyoruz.
- Üzerine toz şekeri ilave ederek beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Üzerine sütü ve sıvı yağı ilave ediyoruz.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek ilave edip çırpıyoruz.
- Yanmaz yapışmaz uygun bir tavanın zeminini tereyağ ya da margarinle yağlıyoruz.
- Üzerine toz şeker serpiyoruz.
- Soyup ince ince doğradığımız armutları da tavanın üzerine diziyoruz.
- Kek hamurunu üzerine döküyoruz.
- Tavanın kapağını kapatıp açmadan 20 dakika boyunca pişiriyoruz.
- Tavanın zeminini kaydırarak ısıyı eşit şekilde yayabilirseniz daha iyi pişmesini sağlarsınız.
- Ayrıca ocağın altının çok kısık olmasına dikkat edin.
- Ocağınızı çok kısık yapamıyorsanız süreyi 15 dakikaya düşürebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder