13 Şubat 2023 Pazartesi

Fırınsız Tavada Armutlu Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 adet armut

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurtamızı uygun bir kaseye kırıyoruz.
  • Üzerine toz şekeri ilave ederek beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine sütü ve sıvı yağı ilave ediyoruz.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek ilave edip çırpıyoruz.
  • Yanmaz yapışmaz uygun bir tavanın zeminini tereyağ ya da margarinle yağlıyoruz.
  • Üzerine toz şeker serpiyoruz.
  • Soyup ince ince doğradığımız armutları da tavanın üzerine diziyoruz.
  • Kek hamurunu üzerine döküyoruz.
  • Tavanın kapağını kapatıp açmadan 20 dakika boyunca pişiriyoruz.
  • Tavanın zeminini kaydırarak ısıyı eşit şekilde yayabilirseniz daha iyi pişmesini sağlarsınız.
  • Ayrıca ocağın altının çok kısık olmasına dikkat edin.
  • Ocağınızı çok kısık yapamıyorsanız süreyi 15 dakikaya düşürebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder