Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- Yarım su bardağından 1-2 parmak fazla sıvı yağ (bol yağlı lezzetli oluyor)
- Pulbiber
- Tuz
- Köri
- Kimyon
Arası için;
- Doğranmış domates
- Piyazlık doğranmış soğan ve maydanoz
- Sumak
- Lavaş yada küçük ekmekler
Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı iyice yıkayıp, olabildiğince küçük doğruyoruz. Biraz dondurursanız dondurucuda çok kolay doğranır.
- Sonra bir tencereye alıp üzerine yarım çay bardağı kadar su koyup, kaynamaya bırakıyoruz. Birazda tuz koyalım.
- Tavuklar pişerken genisçe bir tava yada tencerede tavuklar pişerken genişçe bir tava yada tencerede yapışmaz olmalı yağı koyalım.
- Üzerine bol pul biber koyup karıştıralım ve pişen tavukları kevgir yardımıyla alıp tavaya koyalım baharatlarıda koyup, karıştıralım.
- Biraz pişince tavuğu pişirdiğimiz tavuk suyundan 1 çay bardağı koyalım ve 15 dakika pişirelim. Ekmeğimizi yağına batırıp tavuklardan koyalım ve doğranmış domates ve piyazdan arasına koyalım. Tursuda koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder