5 Şubat 2023 Pazar

Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram margarin
  • 1,5 su bardağı un ( kontrollü koyalım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demek ince doğranmış dereotu

İçi için ;

  • Tam yağlı beyaz peynir

    Nasıl Yapılır?

  • Mısır unu tuz ve yumurtayı karıştırıyoruz.
  • Margarin ve sıvı yağını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kontrollü bir şekilde eklediğimiz undan sonra yumuşak ele yapışmayan kıvamında avuç içimizde açıp peynirini koyuyoruz.
  • Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısını bir çay kaşığı yoğurt ile açtım kokusu olmasın diye dilerseniz direk olarak da sürebilirsiniz.
  • Çatal yardımıyla çizik attım. 180 derece fırında 30 dk pişirelim.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder