11 Şubat 2023 Cumartesi

Fırında Güveç Karnabahar Tarifi

 

 Malzemeler

  • Yarım karnabahar
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 dilim tost kaşarı
  • 1 adet soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Tercihe bağlı baharatlar
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı sirke

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak karnabaharlarımızı bir tencerede haşlayalım.
  • Haşlama suyunun içerisine bir adet limon ve bir yemek kaşığı sirke eklerseniz karnabaharların çıtır kalmasını sağlayacaktır.
  • Bu esnada yağ kızdırdığımız tavanın içerisinde soğanlarımızı harmanlayalım, yumuşayan soğanların üzerine domatesleri ekleyelim.
  • Baharatlarımızı da koyarak güzelce karıştıralım.
  • Haşlanan karnabaharları suyunu süzerek tavada 3-4 dakika soteleyelim.
  • Güveçlerimizi çok azıcık yağlayalım.
  • Karnabahar karışımını güveçlere paylaştıralım.
  • Fırının fransız ayarında 200°’de 10 dakika pişirelim.
  • Karnabaharların üzerine iki dilim kaşalarımızı ekleyelim ve kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Deneyecek herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder