Malzemeler
- Yarım karnabahar
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 dilim tost kaşarı
- 1 adet soğan
- Bir tutam maydanoz
- Tercihe bağlı baharatlar
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı sirke
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karnabaharlarımızı bir tencerede haşlayalım.
- Haşlama suyunun içerisine bir adet limon ve bir yemek kaşığı sirke eklerseniz karnabaharların çıtır kalmasını sağlayacaktır.
- Bu esnada yağ kızdırdığımız tavanın içerisinde soğanlarımızı harmanlayalım, yumuşayan soğanların üzerine domatesleri ekleyelim.
- Baharatlarımızı da koyarak güzelce karıştıralım.
- Haşlanan karnabaharları suyunu süzerek tavada 3-4 dakika soteleyelim.
- Güveçlerimizi çok azıcık yağlayalım.
- Karnabahar karışımını güveçlere paylaştıralım.
- Fırının fransız ayarında 200°’de 10 dakika pişirelim.
- Karnabaharların üzerine iki dilim kaşalarımızı ekleyelim ve kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Deneyecek herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder