Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta sarısı (beyazları ayrılacak)
- 1/2 (yarım) çay bardağı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Alabildiğince un
Açmak için;
- Nişasta
Arasına;
- Çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 8 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizin malzemelerinin hepsini tencereye alıp kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte hafif ağdalaşana kadar pişiriyoruz.Sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Baklavanın hamurunu hazırlayalım şimdide.Un hariç tüm malzemeyi karıştırıp kontrollü bir şekilde unu ekleyelim yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Sonra hamurumuzu nişasta serpiltirdiğimiz tezgaha alıp birazda tezgah üzerinde yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru önce ikiye bölelim sonra her parçadan 20’şer küçük bezeye bölelim.
- 10’ar adet ayıralım.
- Bol nişasta ile küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üst üste dizelim.
- Her 10 bezeyi bu şekilde açıp bir kenara bırakalım.
- Sonra bu 10’lu açılan bezeleri merdane yardımıyla tepsi büyüklüğüne getirelim.
- Her katına çekilmiş ceviz serpiştirelim.
- Tüm bezeleri bu şekilde açıp tepsiye aralarına ceviz serperek yayalım.Üç kere ceviz serpmiş olacağız.
- En son katın açılmış bezelerinide büyüttükten sonra üzerlerine serelim. Ve baklavamızı dilimlere ayıralım.
- Üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağı tüm tepsiye yayalım.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Baklavamız piştikten 1-2 dk sonra soğumuş şerbeti dökelim. Şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyelim 😊.
Püf noktaları:.
Bol nişasta ile açılacak.
Tepsi ve baklavanın araları yağlanmayacak en üstüne yağ dökülecek.
Şerbet uzun süre kaynayıp hafif ağdalaştıktan sonra kapatalım.
Şerbet soğuk baklava sıcak olacak.
Baklava biraz kızaracak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder