17 Şubat 2023 Cuma

Gelin Pastası Tarifi

 

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Islatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

    Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kekimizle başlıyoruz.
  • Yumurta ve şekerimizi beyaz olana kadar çırpıyoruz.
  • Sonrasında unumuzu, kabartma tozumuzu ve vanilin ekleyip güzelce çırpıyoruz.
  • Yağladığımız borcama güzelce yayıyoruz.
  • 170 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • Kekimiz pişip soğuduktan sonra kürdanla delelim ki süt güzelce ıslatsın.
  • 2 bardak sütümüze şekeri ekleyip karıştıralım ve soğumuş kekimizin üzerine her yere gelecek şekilde dökelim.
  • Sonrasında muhallebimize başlayalım.
  • Kremşanti ve vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye koyup ocağa alalım. Kıvam alana kadar karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp kremşanti ve vanilin ekleyip mikserle çırpalım.
  • Kekimizin üzerine döküp, yayalım.
  • Üzerine bolca hindistan cevizi döküp, istediğimiz şeylerle süsleyelim. Ben vişne kullandım.
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder