Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Islatmak için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimizle başlıyoruz.
- Yumurta ve şekerimizi beyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Sonrasında unumuzu, kabartma tozumuzu ve vanilin ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Yağladığımız borcama güzelce yayıyoruz.
- 170 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Kekimiz pişip soğuduktan sonra kürdanla delelim ki süt güzelce ıslatsın.
- 2 bardak sütümüze şekeri ekleyip karıştıralım ve soğumuş kekimizin üzerine her yere gelecek şekilde dökelim.
- Sonrasında muhallebimize başlayalım.
- Kremşanti ve vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye koyup ocağa alalım. Kıvam alana kadar karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp kremşanti ve vanilin ekleyip mikserle çırpalım.
- Kekimizin üzerine döküp, yayalım.
- Üzerine bolca hindistan cevizi döküp, istediğimiz şeylerle süsleyelim. Ben vişne kullandım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder