Mayalı Yoğurtlu Pufuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Poğaça hamuru;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya ( yaş maya)
- 1 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığIndan biraz fazla tuz
- Aldığı kadar un
İç malzemesi:
- Biraz maydanoz
- 1 kase lor peynir
- 1- 2 yemek kaşığı margarin
- Tuz
Üzerin için:
- Yumurta sarısı
- Sıvı yağ
- Çörek otu
- Susam
Mayalı Yoğurtlu Pufuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ılık süt ile maya 5 dakika kadar çözülmeye bırakılır.
- Ardından diğer malzemeler eklenir yumuşak hamur yoğurulur.
- 20 dakika kadar bekletinlen poğaça hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlanır.
- Çay tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine biraz margarin sürüp ortasına peynir koyup kapatalım.
- Yumurta sarısını sıvı yağ ile açıp poğaçaların üzerine sürüp çörek otu susam karışımı serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25- -30 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan tepsinin üzerine diğer boş tepsiyi kapatarak 5 -10 dakika dinlenmeye bırakalım.Daha yumuşak oluyor.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder