14 Şubat 2023 Salı

Havuçlu Cezerye Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet havuç
  • 15 adet petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Havuçlu cezerye tarifi için öncelikle havuçlarımızı rendeleyelim.
  • Daha sonra uygun bir tavada margarin veya tereyağını eritelim.
  • Eriyen yağa rendelediğimiz havuçları ve  toz şekeri ilave edelim. Havuçlar suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirelim.
  • Suyunu tamamen çeken havuçlara ceviz içini de ekleyerek pişirmeye devam edelim.
  • 1-2 dakika daha pişirdikten sonra havuçlarımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Pötibör bisküviyi rondodan geçirerek toz haline getirelim.
  • Karıştırma kabına havuçları ve rondodan geçirdiğimiz bisküvileri alarak elimizle yoğuralım.
  • Hazırladığımız harçtan istediğimiz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayalım.
  • Daha sonra cezerye toplarını Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder