Malzemeler
- 700 gram sarımsak (istenildiği kadar)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Sarımsakları dişlerine ayırıp derin bir kaseye alıyoruz.
- Üzerini geçecek kadar ılık su koyup 10 dakika kadar bekletiyoruz.
- Suda bekleyen sarımsakları elimizle hızlıca soyuyoruz.
- Tekrar yıkayıp kuruluyoruz.
- Salata ve mezelerin konulduğu ince plastik kapalı kaplara yerleştiriyoruz.
- Üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpiyoruz ve kabın kapağını kapatıp iyice sallayarak tuzun her yerine ulaşmasını sağlıyoruz.
- Buzluğa bu şekilde koyup çözünmesini beklemeden yemek ve salatalara rendeleyerek çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
- Doğal antibiyotik olan sarımsağı bu şekilde pratik ve hızlı her yemeğe kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder