Malzemeler
- 1,5 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Üzeri için;
- 80 gram eritilmiş bitter çikolata
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı vb
Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondodan un gibi olana kadar çekelim. Pudra şekeri, kakao, vanilya, soğuk süt, ve eritilmiş tereyağını ekleyip yoğuralım.
- Streç film serilmiş tezgaha hamuru rulo şekline getirelim ve saralım 30 dakika buzlukta bekletelim tatlıyı dolaptan alalım ve streç filmi üzerinden alalım.
- Yaklaşık 3 santimetre kalınlığında tatlıyı dilimleyerek benmari usulü eritilmiş çikolataya batıralım ve hindistan cevizi, antep fıstığı serpelim.
- Çikolataların donması için buzdolabında 5 dk bekletelim tatlıyız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder