İçi Boşalmadan Sarımsaklarınızı Saklayın Tarifi

 

Malzemeler

  • 700 gram sarımsak  (istenildiği kadar)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları dişlerine ayırıp derin bir kaseye alıyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar ılık su koyup 10 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Suda bekleyen sarımsakları elimizle hızlıca soyuyoruz.
  • Tekrar yıkayıp kuruluyoruz.
  • Salata ve mezelerin konulduğu ince plastik kapalı kaplara yerleştiriyoruz.
  • Üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpiyoruz ve kabın kapağını kapatıp iyice sallayarak tuzun her yerine ulaşmasını sağlıyoruz.
  • Buzluğa bu şekilde koyup çözünmesini beklemeden yemek ve salatalara rendeleyerek çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Doğal antibiyotik olan sarımsağı bu şekilde pratik ve hızlı her yemeğe kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

  Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya 1 yemek kaşı...