Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat (dışı kıyır olması için bir kaç damla limon suyu karbonatın üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 4.5su bardağı un
- Arzuya göre ben kurutuğun portakal kabuğunu kulandım sayfamda var yada taze portakal kabuğu rendeliyorum
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
Üzeri için
- Biraz toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurta şeker sırasıyla sıvı malzemeleri alalım mikserle 2 dk çırpalım. Sonra karbonat üzerine limon suyu, kabartma tozu, vanilya ekleyelim.
- Unu ilave ederek yoğuralım ele sarmayan rahat şekil alan bir hamur olacak unu kontrollü ekleyelim sonra içine portakal kabuğu, üzüm koyalım tezgahta yoğuralım.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım, toz şekere batırıp, yağlı kâğıt serili tepsiye dizelim.
- 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder