Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağından iki parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 2 poşet kremşanti
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket krema ya da bir su bardağı soğuk süt
- 1 paket labne peyniri (200 gr)
- 100 gram bitter çikolata
Araları ve üzeri için;
- Bir kase süt(ıslatmak için)
- Damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Bir su bardağı toz şekerin yarısını beyazlarının üzerine yarısını sarılarının üzerine döküyoruz. Beyazları kabarana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Ardından sarıları çırpmaya başlıyoruz. Sıcak suyu, nişastayı, unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra yumurta beyazlarını üç aşamada sarılı olan karışıma ilave edip, spatula ile söndürmeyecek şekilde karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru döküp yayıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek pişerken kreması için kremşantileri, kakaoyu ve kremayı çırpıyoruz. Ardından labne ve benmari usulü eritilmiş çikolatayıda ekleyip, çırpıyoruz.
- Pişen keki soğuduktan sonra ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıyoruz. Ardından üç eşit parçaya kesip ilk parçayı servis tabağına alıyoruz.
- Üzerini biraz sütle ıslattıktan sonra kremadan sıkıp damla çikolata serpiyoruz. Bütün katları bu şekilde hazırlayıp kalan kremayı üzerine sıvıyoruz.
- Üzerine isteğe bağlı çikolata rendesi ile süsleyip en az üç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Bir gece önceden yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder