4 Şubat 2023 Cumartesi

Kalıpsız Çikolatalı Baton Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağından iki parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 2 poşet kremşanti
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krema ya da bir su bardağı soğuk süt
  • 1 paket labne peyniri (200 gr)
  • 100 gram bitter çikolata

Araları ve üzeri için;

  • Bir kase süt(ıslatmak için)
  • Damla çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Bir su bardağı toz şekerin yarısını beyazlarının üzerine yarısını sarılarının üzerine döküyoruz. Beyazları kabarana kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Ardından sarıları çırpmaya başlıyoruz. Sıcak suyu, nişastayı, unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Daha sonra yumurta beyazlarını üç aşamada sarılı olan karışıma ilave edip, spatula ile söndürmeyecek şekilde karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru döküp yayıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek pişerken kreması için kremşantileri, kakaoyu ve kremayı çırpıyoruz. Ardından labne ve benmari usulü eritilmiş çikolatayıda ekleyip, çırpıyoruz.
  • Pişen keki soğuduktan sonra ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıyoruz. Ardından üç eşit parçaya kesip ilk parçayı servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerini biraz sütle ıslattıktan sonra kremadan sıkıp damla çikolata serpiyoruz. Bütün katları bu şekilde hazırlayıp kalan kremayı üzerine sıvıyoruz.
  • Üzerine isteğe bağlı çikolata rendesi ile süsleyip en az üç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Bir gece önceden yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder