Bardakta Kardelen Tatlısı Tarifi

 

 Malzemeler

  • 4 su bardağı süt (800ml)
  • 200 ml krema
  • 4 yemek kaşığı tozşeker (80gr)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 70 gram beyaz çikolata
1 paket vanilya şekeri
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Süt,un,şeker ve yumurta sarısını tencereye alıp iyice karıştırıp ocağa alıyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
  • Beyaz çikolata ve vanilya şekerini ilave edip çikolata eriyen kadar karıştırıyoruz.
  • Sıvı kremayı ilave edip blendırla karıştırıyoruz.
  • En son hindistan cevizini ilave edip servis bardaklarına paylaştırıyoruz.
  • En az 2 saat buzdolabında bekletip üzerlerine hindistan cevizi serpiştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...