Malzemeler
- 1 kg brüksel lahanası
- 1 kase bezelye
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
Üstü için
- 500 gram kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Brüksel lahanasının kök kısımlarını kesip yapraklarını temizliyoruz.
- Sarımsağı rendeliyoruz toz kırmızı biber,pulbiber,tuz ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
- Brüksel lahanamıza ekliyoruz hepsini tekrar karıştırıyoruz.
- Fırın kabımıza 250 gram kaşar peyniri koyup üstüne sosladığımız lahanalarımızı diziyoruz.
- Bir kase bezelye ilave ediyoruz kalan sosumuzu üstüne sürüyoruz.
- 180 derecede 35 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder