9 Şubat 2023 Perşembe

Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Hindistan cevizi

     Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri bir kapta karıştırılır.
  • Daha sonra nişasta ve un ilave edilip yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir.
  • Üstü çatlayıp kızarmadan beyazken fırından çıkarılır.
  • Çikolata benmari usulü eritilir.
  • Soğumuş kurabiyeler önce eritilmiş çikolataya batırılır ardından hindistan cevizine bulanır.
  • Üstündeki çikolata donduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder