Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri bir kapta karıştırılır.
- Daha sonra nişasta ve un ilave edilip yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir.
- Üstü çatlayıp kızarmadan beyazken fırından çıkarılır.
- Çikolata benmari usulü eritilir.
- Soğumuş kurabiyeler önce eritilmiş çikolataya batırılır ardından hindistan cevizine bulanır.
- Üstündeki çikolata donduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder