Malzemeler
- 300 gram mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış suyu süzülmüş🍄 mantarları fotoğraftaki gibi bıçak yardımıyla doğranır.
- Uygun bir tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınır, tereyağ eriyene kadar karıştırıp mantarlar ilave edilir.
- Sulanacaktır biraz, ara ara karıştırılır suyu çekince un eklenir, un kokusu çıkana kadar kavrulur, 2 diş rendelenmiş sarımsak eklenir kavrulur.
- Suyu ilave edilir kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan sudan 2 kaşık alınır 1 bardak süte ilave edilir kesilmesin.
- Yavaş yavaş, tencereye karıştırarak eklenir, tuz, karabiber ilave edip kaynamaya bırakılır.
- Kıvam alınca ocaktan alınır servis yapılır afiyet olsun⚘🍄.
Depremde kaybettiğimiz kardeşlerimize allah rahmet eylesin yaralı kardeşlerimizede rabbim şifalar sabır versin.
Başımız sağolsun Türkiyem rabbim bu günleri tekrar yaşatmasın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder