15 Şubat 2023 Çarşamba

Mantar Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Yıkanmış suyu süzülmüş🍄 mantarları fotoğraftaki gibi bıçak yardımıyla doğranır.
  • Uygun bir tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınır, tereyağ eriyene kadar karıştırıp mantarlar ilave edilir.
  • Sulanacaktır biraz, ara ara karıştırılır suyu çekince un eklenir, un kokusu çıkana kadar kavrulur, 2 diş rendelenmiş sarımsak eklenir kavrulur.
  • Suyu ilave edilir kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayan sudan 2 kaşık alınır 1 bardak süte ilave edilir kesilmesin.
  • Yavaş yavaş, tencereye karıştırarak eklenir, tuz, karabiber ilave edip kaynamaya bırakılır.
  • Kıvam alınca ocaktan alınır servis yapılır afiyet olsun⚘🍄.
  • Depremde kaybettiğimiz kardeşlerimize allah rahmet eylesin yaralı kardeşlerimizede rabbim şifalar sabır versin.

    Başımız sağolsun Türkiyem rabbim bu günleri tekrar yaşatmasın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder