15 Şubat 2023 Çarşamba

Tulumba Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Kızartmak için;

  • Üzerini kapatacak kadar sıvı yağı

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon

    Nasıl Yapılır?

  • Şerbetimiz için küçük bir tencerenin içerisine şeker, su ve 4-5 damla limonu ekleyip karıştıralım.
  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 15-20 dk kaynatalım.
  • Ardından ocaktan alalım ve şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Hamurumuz için tencerenin içerisine su, tereyağı, 1 tutam tuz ve şekeri ilave edip tencereyi ocağa alalım.
  • Su kaynamaya başladıktan sonra içine unu ekleyip kaşık yardımıyla hızlıca karıştıralım hamur toparlandıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan hamura yumurtayı kıralım ve yoğuralım hamura iyice yumurtayı yedirelim.
  • Nişasta ve irmiği ilave edelim ve yoğuralım.
  • Yayvan bir tencerenin içerisine sıvı yağı alalım.
  • Sıkma torbamızdan hamuru sıkıp makas yardımıyla koparıp soğuk yağın içine atalım. Not: benim kullandığım tırtıl kurabiye yapma aparatı.
  • Hamurumuz bitene kadar aynı işleme devam edelim ardından tencerenin altını yakalım yüksek ateşte hamurlar yağın üzerine çıkıp yağ kızana kadar bekleyelim.
  • Daha sonra kısık ateşte ara ara tahta kaşık yardımıyla karıştıralım.
  • Hamurlar hafif renk değişmeye başladığında tekrar yüksek ateşe alalım ve yine tahta kaşık yardımıyla istediğimiz rengi alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Ardından şerbetin içine alalım ara ara karıştıralım ve 4-5 dk kadar bekletip uygun bir kaşık yardımıyla servis tabağına alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder