Marmelatlı Sable Kurabiye Tarifi

 

Marmelatlı Sable Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 150 gram pudra şekeri ( 1,5 su bardağı )
  • 300 gram soğuk tereyağı
  • 1 poşet toz vanilya
  • 25 gram toz badem (isteğe bağlı )
  • 2 adet yumurta

Su bardağı ölçüm 200 ml. 

Marmelatlı Sable Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, pudra şekeri, vanilya ve ince çekilmiş bademi bir kapta karıştırın. Küp küp kesilmiş soğuk tereyağı ve yumurtaları ortasına çukur açtığınız karışıma ilave edip yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  2. Dolaptan çıkarıp iki pişirme kağıdı arasında yarım cm. kalınlığında açın. Kurabiye kalıbıyla yuvarlaklar kesin.
  3. Pişirme kağıdı açılmış tepsiye dikkatlice yuvarlak hamurları yerleştirin. Yuvarlak hamurların yarısının ortalarını küçük kalıplarla kesin.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kenarlarında pembeleşme başlayıncaya kadar pişirin. Tepsiyi hemen fırından çıkarın ki kurabiyeler pişmeye devam etmesin.
  5. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortası boş olmayan kurabiyelere dilediğiniz kırmızı meyveli marmeladı koyun (ben frambuaz marmeladı kullandım.
  6. Üzerine içi boş kurabiyeyi koyun ve yapıştırın. Üstlerine pudra şekeri serpin. Servis tabağına alıp servis yapın.

Not:Hamuru açarken, hamurun tamamını kullanmayın. Buzdolabındaki hamurdan 3-4 parça koparıp açıp kalanı buzdolabında tutmaya devam edin. Bu tip hamurların elimizde yumuşamasına izin vermeden kurabiyelerimizi hazırlamalıyız. Aksi takdirde hamur yumuşar ve istediğimiz formu veremeyiz. Bu ölçü size fazla gelirse yarım ölçü yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

  Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya 1 yemek kaşı...