Sebzeli, Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase basmati pirinci
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- Yarım su bardağı dondurulmuş mısır
- 1 adet havuç
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Karabiber
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebzeli, Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuç minik küpler halinde doğranır. Bezelyeler ile beraber haşlanmaya bırakılır.
- Yumuşayınca mısırlar eklenir ve mısırlar da çözününce altı kapatılıp süzülür.
- Tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınıp, pirinçler rengi değişmeden az çevrilir.
- Sebzeler ve 2 kase su eklenir (soğuk su kullandım)
- Tuz, zerdeçal ve karabiber eklenir.
- Kaynamaya başlayınca altı kısılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder