20 Şubat 2023 Pazartesi

Sebzeli, Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi

 

Sebzeli, Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase basmati pirinci
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • Yarım su bardağı dondurulmuş mısır
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Sebzeli, Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç minik küpler halinde doğranır. Bezelyeler ile beraber haşlanmaya bırakılır.
  • Yumuşayınca mısırlar eklenir ve mısırlar da çözününce altı kapatılıp süzülür.
  • Tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınıp, pirinçler rengi değişmeden az çevrilir.
  • Sebzeler ve 2 kase su eklenir (soğuk su kullandım)
  • Tuz, zerdeçal ve karabiber eklenir.
  • Kaynamaya başlayınca altı kısılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder