Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ekmek ayva
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çubuk tarçın
- 5-6 adet karanfil
- 1 paket kaymak
- 1 büyük çay bardağı su
- 1/2 (yarım) limon suyu
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Büyük bir kaseye suyu dolduruyoruz içerisine 1/2 limonun suyunu ilave ediyoruz.
- Ayvaları soyup, ikiye bölüyoruz. Ortasını oyacakla alıyoruz. Çekirdeklerinden biraz ayırıyoruz.
- Kestiğimiz ayvaları limonlu suyun içerisine koyuyoruz (kararmaması için) Bir tepsiye sıralıyoruz. Herbirinin üzerine 2 şer yemek kaşığı toz şeker koyuyoruz.
- Tepsiye tarçın karanfil ve ayva çekirdeklerini koyup, 1 bardak soğuk su ilave ederek kısık ateşte 1,5 saat pişiriyoruz.
- Sonra üzeri hafif kızarana kadar 200 derece fırında pişirip, fırından alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra ortasına 1 er tatlı kaşığı kaymak koyarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder