20 Şubat 2023 Pazartesi

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

 

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ekmek ayva
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 paket kaymak
  • 1 büyük çay bardağı su
  • 1/2 (yarım) limon suyu

    Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir kaseye suyu dolduruyoruz içerisine 1/2 limonun suyunu ilave ediyoruz.
  • Ayvaları soyup, ikiye bölüyoruz. Ortasını oyacakla alıyoruz. Çekirdeklerinden biraz ayırıyoruz.
  • Kestiğimiz ayvaları limonlu suyun içerisine koyuyoruz (kararmaması için) Bir tepsiye sıralıyoruz. Herbirinin üzerine 2 şer yemek kaşığı toz şeker koyuyoruz.
  • Tepsiye tarçın karanfil ve ayva çekirdeklerini koyup, 1 bardak soğuk su ilave ederek kısık ateşte 1,5 saat pişiriyoruz.
  • Sonra üzeri hafif kızarana kadar 200 derece fırında pişirip, fırından alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra ortasına 1 er tatlı kaşığı kaymak koyarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder