Mayalı Sarma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 adet yumurta sarısı üzeri için ayrılacak
- 1 çay bardağı kadar eritilmiş tereyağ (margarin de olur)
- 3 su bardağı kadar un
Üzeri için;
- Çörek otu
- Susam veya haşhaş
İç malzeme;
- Tulum peyniri
Mayalı Sarma Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, maya ve şeker maya eriyinceye kadar karıştırılır sırasıyla yağ, sirke, şeker, tuz, yumurtanın beyazı ilave edilir karıştırılır un yavaş yavaş eklenir kulak memesi kıvamında hamur elde edilir yarım saat kadar dinlendirilir.
- Dinlenen hamuru 8 eşit bezeye ayırın tabak büyüklüğünde açıp aralarına tereyağı sürün üst üste koyup açabildiğin kadar açın 12 eşit parçaya kesin, uçlarına iç malzemeden koyup sigara böreği gibi sarın üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- 180 derece önceden ısıttığınız fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun😚
Not:iç malzeme olarak ben tulum peyniri kullandım tercihen patates kaşar istediğiniz malzeme kullanabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder