Malzemeler
- 120 gr %80 bitter çikolata
- 30 gr fıstıklı sütlü çikolata
- 30 gr fıstıklı beyaz çikolata
- 125 gr tereyağ
- 2 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 tepeleme çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilin ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı çok amaçlı un
Nasıl Yapılır?
- Fırını fansız modunda 165 dereceye alalım. Hazırlığımızı yapana kadar fırını ısınmış olacak.
- 20cm×20cm ölçülerinde bir pişirme kabına yağlı kağıt serelim ve browni karışımını hazırlamaya başlayalım.
- Tereyağını bir kaba alalım, tamamen eriyince ocağın altını kapatabiliriz.
- 30 gr beyaz çikolata hariç diğer çikolataları küçük parçalara bölüp erittiğimiz tereyağın içine koyalım ve tüm çikolata yağın içinde eriyinceye kadar karıştıralım.
- Bu esnada ocağın altı açık olmayacak, yağın kendi sıcağı çikolataları eritmek için yeterli oluyor.
- 2 yumurtayı karıştırma kabına kıralım ve 30 saniye çırptıktan sonra üzerine şekeri ekleyip mikser ile çırpmaya devam edelim.
- Yumurta ve şeker kremamsı bir form alınca daha önce hazırladığımız çikolata eriğini karışımın içine dökelim ve 1 dakika karıştıralım.
- Un, kakao, toz vanilini tül süzgeçten geçirerek karışıma ekleyip, toz kalmayana kadar karıştıralım. Eğer vanilya özü kullanacaksanız bu esnada karışıma ekleyebilirsiniz.
- Karışımı, daha önce içine yağlı kağıt serdiğimiz kabın içine dökelim. 1-2 kez sert olmayacak şekilde kabın tabanını tezgaha vurarak içindeki havayı çıkaralım.
- 30 gr fıstıklı beyaz çikolatayı parçalara bölüp karışımın içine bir çubuk yardımıyla itelim ve karışımın üzerini düzeltelim.
- 165 derece önceden ısınmış fırında 40 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. (browni içine daha akışkan isterseniz pişirme süresini 32-35 dakika yapabilirsiniz. ).
- Browniyi fırından çıkardıktan sonr en az 20 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra dilimleyebilirsiniz.
İster sıcak ister soğuyunca servis edin. Garanti ediyorum bayılacaksınız. Çikolata krizine ilaç gibi geliyor.
Afiyet olsun🤤.
Notlar;
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun.
Kabartma tozu kullanmadığımız için browni doğal şekilde kabaracak.
20 cm×20 cm ölçülerinde bir borcam kullanıyorum, size de küçük bir pişirme kabı kullanmanızı öneririm. Daha büyük bir pişirme kabında istediğimiz dolgunluğu yakalayamayabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder