17 Şubat 2023 Cuma

Tam Kıvamında Çatlak Browni Tarifi

 

Malzemeler

  • 120 gr %80 bitter çikolata
  • 30 gr fıstıklı sütlü çikolata
  • 30 gr fıstıklı beyaz çikolata
  • 125 gr tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 tepeleme çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı çok amaçlı un

    Nasıl Yapılır?

  • Fırını fansız modunda 165 dereceye alalım. Hazırlığımızı yapana kadar fırını ısınmış olacak.
  • 20cm×20cm ölçülerinde bir pişirme kabına yağlı kağıt serelim ve browni karışımını hazırlamaya başlayalım.
  • Tereyağını bir kaba alalım, tamamen eriyince ocağın altını kapatabiliriz.
  • 30 gr beyaz çikolata hariç diğer çikolataları küçük parçalara bölüp erittiğimiz tereyağın içine koyalım ve tüm çikolata yağın içinde eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Bu esnada ocağın altı açık olmayacak, yağın kendi sıcağı çikolataları eritmek için yeterli oluyor.
  • 2 yumurtayı karıştırma kabına kıralım ve 30 saniye çırptıktan sonra üzerine şekeri ekleyip mikser ile çırpmaya devam edelim.
  • Yumurta ve şeker kremamsı bir form alınca daha önce hazırladığımız çikolata eriğini karışımın içine dökelim ve 1 dakika karıştıralım.
  • Un, kakao, toz vanilini tül süzgeçten geçirerek karışıma ekleyip, toz kalmayana kadar karıştıralım. Eğer vanilya özü kullanacaksanız bu esnada karışıma ekleyebilirsiniz.
  • Karışımı, daha önce içine yağlı kağıt serdiğimiz kabın içine dökelim. 1-2 kez sert olmayacak şekilde kabın tabanını tezgaha vurarak içindeki havayı çıkaralım.
  • 30 gr fıstıklı beyaz çikolatayı parçalara bölüp karışımın içine bir çubuk yardımıyla itelim ve karışımın üzerini düzeltelim.
  • 165 derece önceden ısınmış fırında 40 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. (browni içine daha akışkan isterseniz pişirme süresini 32-35 dakika yapabilirsiniz. ).
  • Browniyi fırından çıkardıktan sonr en az 20 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra dilimleyebilirsiniz.
  • İster sıcak ister soğuyunca servis edin. Garanti ediyorum bayılacaksınız. Çikolata krizine ilaç gibi geliyor.

    Afiyet olsun🤤. 

    Notlar;

    Tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun.

    Kabartma tozu kullanmadığımız için browni doğal şekilde kabaracak.

    20 cm×20 cm ölçülerinde bir borcam kullanıyorum, size de küçük bir pişirme kabı kullanmanızı öneririm. Daha büyük bir pişirme kabında istediğimiz dolgunluğu yakalayamayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder