Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
İçi için :
- 100 gr kaşar peyniri
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pekmez ( pekmezi açmak için yarım çay bardağı kadar su )
- Yarım su bardağı kavrulmuş susam
Nasıl Yapılır?
- Ilık süt sıvı yağ yumurtalar toz şeker ve tuz çırpma teliyle güzelce karıştırılır.
- Yavaş yavaş un ve kabartma tozları eklenerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurulur ( unu mutlaka yavaş yavaş ekleyip iyice yoğurmalısınız böylece pürüzsüz bir hamur elde etmiş olursunuz videoda hamurun kıvamı net görünüyor detaylı izlemenizi tavsiye ederim).
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler oluşturulur.
- Her bir beze elle zeminde açılır ortalarına küp küp doğranmış kaşar peynirleri eklenip hamurun kenarlarından yukarıya doğru birleştirilerek iyice kapatılıp yuvarlak şekiller oluşturulur.
- Üzerleri önce pekmezli suya ardından bolca susama bulanıp büyük boy fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- 165-170 derece fırında altı üstü kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder