19 Şubat 2023 Pazar

Tost Makinesinde Krep Börek Tarifi

 

Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Tuz

İç malzemesi için;

  • Küçük kase sucuk (küp küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (küp küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
  • Biraz tuz, pul biber ve kekik
  • Yeterince rendelenmiş kasar peyniri

Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için, uygun bir kaba yumurta alınır tel çırpıcıyla güzelce çırpılır. Daha sonra sıvı yağ, süt ve tuz eklenir ve tekrar çırpılır. En son un eklenir güzel pürüzsüz bir karışım elde edilir.
  2. İç malzemeleri çok az sıvı yağ ile sotelenir ve baharatlandırılır.
  3. Yapışmaz bir tavaya ocağa alalım ben sıvı yağ kullanmadan pişirdim. Siz isterseniz çok az sıvı yağ tavaya sürebilirsiniz.
  4. 1 kepçe yardımıyla hamurdan bir miktar alarak orta ateşte tavaya koyalım.
  5. Tavayı çevirerek, heryerini eşit kaplayacak şekilde yayın. Hamurun her iki tarafını pişirin.
  6. Hazırladığımız kreplerin ortasına iç harçtan ve kaşar peynirini koyarak bohça şeklinde resimdeki gibi katlayalım.
  7. Diğer kreplerimizi de aynı şekilde hazırlayalım.
  8. Tost makinesini katladığımız börekleri dizip pişirelim. Kızaran börekler servise hazır. Sıcak sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder