Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su 400 ml
- 1 çay bardağı zeytinyağı 125 ml
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta beyazı sarısı üzerine sürülecek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 5 su bardağı un miktar biraz değişebilir yumuşak ele yapışan bir hamur olacak
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
İçine;
- Kaşar peyniri
Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su şeker ve mayayı bir kaba alıp, karıştıralım. Zeytinyağı ve yumurtanın beyazını ilave edelim az az unu ve tuzu ekleyerek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım ele yapışması önemli hamur sert olursa poğaçalarımız da sert olacaktır.
- Hamurun üstünü kapatarak bir saat mayalandıralım mayalanan hamuru tezgaha alarak biraz yoğurup havasını alalım 12 eşit parçaya bölelim, parçaları beze yapalım.
- Bezeleri bir tabağa alalım üzerlerine fırça ile yağ sürelim üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim bezeyi tezgaha alıp elimizle biraz incelterek açalım yağda beklettiğimiz için çok kolay açılacaktır içine kaşar peyniri rendesi koyalım ve rulo yapalım.
- Ruloyu elimizle bastırarak ince uzun açalım iç içe geçirerek şekil verelim resimlerde ve videolarda nasıl yapıldığı mevcuttur bütün bezelere aynı işlemi uygulayalım.
- Fırını 75 dereceye ayarlayalım poğaçaları 10 dakika fırında tepsi mayası yapalım poğaçaları çıkarıp üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim üzerini örtüp 5-10 dakika dinlendirelim yumuşacık poğaçalarımız hazır deneyeceklere afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder