Malzemeler
- 9 adet portakal kabuğu (İstenildiği kadar)
Nasıl Yapılır?
- Portakalların dış kabuklarını soyacak yardımıyla soyuyoruz.
- Fırında kurutacaksanız 70 derece fırında 1,5 saat 100 c fırında 1 saat olmak üzere toplamda 2,5 saat fırında kurutuyoruz.
- Fırında kurutmak istemiyorsanız peteğin üzerine yağlı kayıt serip 1 gün bekletebilirsiniz.
- Kuruttuğumuz portakal kabuklarını küçülterek rondomuza alıyoruz.
- Rondodan geçiriyoruz. İri parçalar kaldıysa elekten geçirip tekrar rondodan geçiriyoruz.
- Toz haline gelen portakal kabuğu tozunu kavanoza koyarak buzdolabında tüm yaz boyunca tatlı ve keklerde kullanabilirsiniz.
Ayrıca kış çaylarınıza ilave ederek de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder