Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy havuç
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 su bardağı kadar bezelye
- Tuz, kara biber ,pul biber
Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye yağ ve soğanları alalım ,kavuralım .
- Üzerine minik küp doğranmış havucu ekleyip 3 dakika kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavuralım .
- Sırasıyla domates ,bezelye ve biberleri ekleyip kapağı kapalı 3 -5 dakika pişirelim ki sebzeler yumuşasın.
- Bu aşamada suyunu da çekmiş oluyor.
- Şehriyeyi ekleyip bir kaç tur karıştıralım.
- Tuz baharat ve üç bardak sıcak su ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kısalım ara karıştıralım çünkü şehriye dibi çabuk tutar.
- Suyunu tamamen çekince altını kapatalım 10 dakika kadar dinlensin servise hazır 😊şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder