Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 su bardağı kadar bezelye
  • Tuz, kara biber ,pul biber

    Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye yağ ve soğanları alalım ,kavuralım .
  • Üzerine minik küp doğranmış havucu ekleyip 3 dakika kadar kavuralım.
  • Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavuralım .
  • Sırasıyla domates ,bezelye ve biberleri ekleyip kapağı kapalı 3 -5 dakika pişirelim ki sebzeler yumuşasın.
  • Bu aşamada suyunu da çekmiş oluyor.
  • Şehriyeyi ekleyip bir kaç tur karıştıralım.
  • Tuz baharat ve üç bardak sıcak su ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kısalım ara karıştıralım çünkü şehriye dibi çabuk tutar.
  • Suyunu tamamen çekince altını kapatalım 10 dakika kadar dinlensin servise hazır 😊şifa olsun 

Yorumlar