26 Şubat 2023 Pazar

Takrak Kuru Biber Cipsi Tarifi

 

Takrak Kuru Biber Cipsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kadar kurutulmuş acı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Takrak Kuru Biber Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri bir gün önceden yıkayın (ne kadar temiz olursa olsun siz yinede iki üç su yıkayın ki tozu varsa gitsin)
  • Temiz bir mutfak bezinin üzerine yayın ve hiç suyu kalmayıncaya kadar kurutun.
  • Tava veya derin bir tencerede sıvı yağı ısıtın, orta ateşte ısınması yeterli (aslında orjinali kesinlikle zeytinyağı ile yapılır 👍 )
  • Daha sonra bir avuç kadar biberden alıp yağa bırakın ve hemen kevgirle yavaş yavaş karıştırın, bu biberlerin güzelce kızarmasını ve çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.
  • Dikkatli olun çok çabuk kızarıyor, bir iki dakika içinde rengi değişince ve hafifçe kızarınca hemen kevgirle çıkarın. Çok kızarınca acımsı bir tat olur yakmamaya dikkat edin.
  • Kızaran biberleri havlu kağıt üzerine çıkarın ve kalan biberleri de aynı şekilde kızartın.
  • Biberleri soğuduktan sonra kapaklı bir saklama kabında bir hafta boyunca muhafaza edebilirsiniz hiç hava almasın ve bir hafta boyunca çıtırlığını hiç kaybetmeyecektir.
  • Her yemeğin yanına çıkararak afiyetle yiyebilirsiniz, sevenler sarımsaklı yoğurt ile yiyebilir, acı yemeyenler tatlı kurutulmuş biberden yapabilir, afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder