Takrak Kuru Biber Cipsi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kadar kurutulmuş acı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Takrak Kuru Biber Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri bir gün önceden yıkayın (ne kadar temiz olursa olsun siz yinede iki üç su yıkayın ki tozu varsa gitsin)
- Temiz bir mutfak bezinin üzerine yayın ve hiç suyu kalmayıncaya kadar kurutun.
- Tava veya derin bir tencerede sıvı yağı ısıtın, orta ateşte ısınması yeterli (aslında orjinali kesinlikle zeytinyağı ile yapılır 👍 )
- Daha sonra bir avuç kadar biberden alıp yağa bırakın ve hemen kevgirle yavaş yavaş karıştırın, bu biberlerin güzelce kızarmasını ve çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.
- Dikkatli olun çok çabuk kızarıyor, bir iki dakika içinde rengi değişince ve hafifçe kızarınca hemen kevgirle çıkarın. Çok kızarınca acımsı bir tat olur yakmamaya dikkat edin.
- Kızaran biberleri havlu kağıt üzerine çıkarın ve kalan biberleri de aynı şekilde kızartın.
- Biberleri soğuduktan sonra kapaklı bir saklama kabında bir hafta boyunca muhafaza edebilirsiniz hiç hava almasın ve bir hafta boyunca çıtırlığını hiç kaybetmeyecektir.
- Her yemeğin yanına çıkararak afiyetle yiyebilirsiniz, sevenler sarımsaklı yoğurt ile yiyebilir, acı yemeyenler tatlı kurutulmuş biberden yapabilir, afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder