5 Şubat 2023 Pazar

Tavuklu Patates Topları Tarifi

 

Malzemeler

  • 750 gram tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kapya biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, pul biber, kekik

Üzeri için;

  • 1 kilo patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 bardak süt

Üzeri için;

  • 1 büyük kase kaşar peyniri (Rendelenmiş)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi soyup haşlıyoruz.
  • Haşlanınca bir kabın içine alıp içine 2 yemek kaşığı tereyağ koyup eziyoruz, kenarı alıyoruz.
  • Başka bir tencereye sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
  • Tavuk göğüslerini kuş başı doğrayıp tencerede kavurmaya alıyoruz.
  • Kavurduğumuz tavukların üzerine sebzelerini doğrayıp karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Salçasını, baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Büyük bir borcama tavuklarımızı döküyoruz.
  • Patateslerimizi portakal büyüklüğünde alıp yuvarlayıp yemeğimizin üzerine koyuyoruz.
  • Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağ ocağa alıp eritiyoruz.
  • İki kaşık un ekleyip karıştırıyoruz, 2, 5 bardak süt ilave ediyoruz, tuz ve karabiber ekleyip yoğunlaşmasını bekliyoruz.
  • Hazırlanan sosumuzu patateslerin üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerlerine kaşar peynir rendeleyip 200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz, deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder