Malzemeler
- 750 gram tavuk göğsü
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kapya biber
- 2-3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber, pul biber, kekik
Üzeri için;
- 1 kilo patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 bardak süt
Üzeri için;
- 1 büyük kase kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi soyup haşlıyoruz.
- Haşlanınca bir kabın içine alıp içine 2 yemek kaşığı tereyağ koyup eziyoruz, kenarı alıyoruz.
- Başka bir tencereye sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
- Tavuk göğüslerini kuş başı doğrayıp tencerede kavurmaya alıyoruz.
- Kavurduğumuz tavukların üzerine sebzelerini doğrayıp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Salçasını, baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Büyük bir borcama tavuklarımızı döküyoruz.
- Patateslerimizi portakal büyüklüğünde alıp yuvarlayıp yemeğimizin üzerine koyuyoruz.
- Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağ ocağa alıp eritiyoruz.
- İki kaşık un ekleyip karıştırıyoruz, 2, 5 bardak süt ilave ediyoruz, tuz ve karabiber ekleyip yoğunlaşmasını bekliyoruz.
- Hazırlanan sosumuzu patateslerin üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerlerine kaşar peynir rendeleyip 200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz, deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder