Malzemeler
- 500 gram mantar
- 1 çay bardağı un
- 1 sise soda (maden suyu)
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Mantarları temizleyip iki mm kalınlığında kesiyoruz.
- Sos malzemelerini iyice karıştıralım topaklanma olmasın ayrandan biraz köyü kıvamda olması gerek tuz ve karabiberi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Galeta ününü saklama kabına alalım mantarlardan önce sosa buluyoruz çatalla alıp galeta ununa koyuyoruz.
- Kabin kapağını kapatıp yavaşça sallıyoruz her yerine galeta ünü gelmeli mantarlar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
- Sıvı yağı tavaya alıp kızdırıyoruz.
- Kızan yağın içine mantarları atıp güzelce kızartalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder