13 Şubat 2023 Pazartesi

Taze Fasulye Mücveri Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye (haşlanmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1/2 (yarım) su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 dal taze soğan
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri yıkayın ve kılçıklarını temizleyin. Ardından tuzlu suda haşlayın.
  • Fasulyeler haşlandıktan sonra süzün ve ince ince doğrayın.
  • Harcı için doğranmıs fasulye, maydanoz, sıvı yağ, beyaz peynir, taze soğan, yumurta, un ve baharatları derin bir kaseye ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Tavayı ısıtın ve sıvı yağ ile yağlayın.
  • Hazırladığınız karışımdan tepeleme birer yemek kaşığı tavaya dökerek orta ateşte arkalı önlü güzelce kızartın.
  • Kızaran mücverleri bir servis tabağına alın ve arzuya göre yoğurt ile servis edin afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder