5 Şubat 2023 Pazar

Teriyaki Soslu Tavuk (Japon Mutfağından Nefis Bir Tarif) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (küp küp doğranmış

Sosu için

  • Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
  • Yarım çay bardağının yarısı su
  • 1 çay kaşığı balık sosu
  • Bir kaç damla limon
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 5 çeşit çin baharatı (nodlle paketindeki baharatlar olur)
  • 1 diş sarımsak
  • Çay kaşığı ucuyla zencefil
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı

Üzerine:

  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Sos için bütün malzemeleri karıştıralım.
  • Doğranmış tavukları sirkeli suda yıkayıp süzdürelim.
  • Sosun birazını tavuğa ekleyip karıştırıp buzdolabında yarım saat bekletelim.
  • Sonra çöp şişlere dizelim.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyip arkalı önlü kızarana kadar pişirelim.
  • Kalan sosu üzerine döküp kısık ateşte bir iki çevirip üzerine susam serpelim (afiyet olsun).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder