Malzemeler
- 1 tavuk göğsü (küp küp doğranmış
Sosu için
- Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
- Yarım çay bardağının yarısı su
- 1 çay kaşığı balık sosu
- Bir kaç damla limon
- 1 çay kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 5 çeşit çin baharatı (nodlle paketindeki baharatlar olur)
- 1 diş sarımsak
- Çay kaşığı ucuyla zencefil
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
Üzerine:
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Sos için bütün malzemeleri karıştıralım.
- Doğranmış tavukları sirkeli suda yıkayıp süzdürelim.
- Sosun birazını tavuğa ekleyip karıştırıp buzdolabında yarım saat bekletelim.
- Sonra çöp şişlere dizelim.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip arkalı önlü kızarana kadar pişirelim.
- Kalan sosu üzerine döküp kısık ateşte bir iki çevirip üzerine susam serpelim (afiyet olsun).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder