5 Şubat 2023 Pazar

Balon Bazlama (Yumuşacık, Patatesli ) Tarifi

 

 Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için(isteğe bağlı olarak)

  • 5-6 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Daha sonra suyunu süzüp uygun bir kaba alalım, güzelce ezelim.
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alalım.
  • Zeytinyağ ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra patatesleri ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Soğuduktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım.
  • İlk önce yoğurma kabına unu ve tuzu alıp ortasını çukurlaştıralım.
  • Üzerine suyu,mayayı, şekeri, ve zeytinyağını alarak yumşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurunu nekadar yumuşak olursa bazlamalar o kadar yumşak olur.
  • Hamuru yoğururken elinizi hafif ıslatırsanız daha kolay yoğrulur.
  • Üzerini streç film ile kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurun havasını alarak küçük ve eşit bezelere bölelim.
  • Hafif elimiz ile hamuru bastırarak istediğimiz boyuta getirelim. Temiz bir bez ile örtelim( hamur asla kurumasın yoksa bazlamalar istediğimiz gibi olmaz).
  • Patatesli iç harcı için bezelerin içine yuvarladıgımız patates toplarını koyalım ve orta tabak büyüklüğünde açaçalım.
  • Isıttığınız yanmaz yapışmaz tavaya bezelerimizi koyalım.
  • Hafif kizarmaya başladığında çevirelim. Sonra tekrar çevirelim. Bu şekilde birkaç kez çevirip pişirdikten sonra tavadan bazlamaları alalım ve sıcak sıcak servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder