Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için(isteğe bağlı olarak)
- 5-6 adet patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Daha sonra suyunu süzüp uygun bir kaba alalım, güzelce ezelim.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alalım.
- Zeytinyağ ekleyip kavuralım.
- Daha sonra patatesleri ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
- Soğuduktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım.
- İlk önce yoğurma kabına unu ve tuzu alıp ortasını çukurlaştıralım.
- Üzerine suyu,mayayı, şekeri, ve zeytinyağını alarak yumşak bir hamur elde edelim.
- Hamurunu nekadar yumuşak olursa bazlamalar o kadar yumşak olur.
- Hamuru yoğururken elinizi hafif ıslatırsanız daha kolay yoğrulur.
- Üzerini streç film ile kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurun havasını alarak küçük ve eşit bezelere bölelim.
- Hafif elimiz ile hamuru bastırarak istediğimiz boyuta getirelim. Temiz bir bez ile örtelim( hamur asla kurumasın yoksa bazlamalar istediğimiz gibi olmaz).
- Patatesli iç harcı için bezelerin içine yuvarladıgımız patates toplarını koyalım ve orta tabak büyüklüğünde açaçalım.
- Isıttığınız yanmaz yapışmaz tavaya bezelerimizi koyalım.
- Hafif kizarmaya başladığında çevirelim. Sonra tekrar çevirelim. Bu şekilde birkaç kez çevirip pişirdikten sonra tavadan bazlamaları alalım ve sıcak sıcak servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder