Malzemeler
- 1 su bardağı çiğ köftelik ince bulgur
- 1/2 (yarım) su bardağı hafif kavrulmuş un
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2-3 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı kurutulmuş nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı su
Topalağın çorbası için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 litre su
Nasıl Yapılır?
- Köftelik ince bulguru yoğurma kabına alalım, kavrulmuş unu, yumurtayı, baharatları, salçayı, ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı da içine ekleyip karıştıralım. Suyu ilave ederek yoğuralım.
- Misket büyüklüğünde toplar yaparak unlanmış tepsiye dizelim tepsiyi hafif sallayarak topalakların unlanmasını sağlayalım. Şimdi pişirme aşamasına geçelim.
- Yağları tencereye alalım, tereyağ eriyince salçaları ilave ederek kokusu çıkınca 1 litre suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca topalaklari içine katıp orta ateşte arada bir karıştırıp topalaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim, sıcak olarak limon ve pul biber ile servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder