14 Şubat 2023 Salı

Topalak Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ köftelik ince bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı hafif kavrulmuş un
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Topalağın çorbası için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 litre su

    Nasıl Yapılır?

  • Köftelik ince bulguru yoğurma kabına alalım, kavrulmuş unu, yumurtayı, baharatları, salçayı, ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı da içine ekleyip karıştıralım. Suyu ilave ederek yoğuralım.
  • Misket büyüklüğünde toplar yaparak unlanmış tepsiye dizelim tepsiyi hafif sallayarak topalakların unlanmasını sağlayalım. Şimdi pişirme aşamasına geçelim.
  • Yağları tencereye alalım, tereyağ eriyince salçaları ilave ederek kokusu çıkınca 1 litre suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca topalaklari içine katıp orta ateşte arada bir karıştırıp topalaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim, sıcak olarak limon ve pul biber ile servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder