Malzemeler
- 1 kilo kırmızı et
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 su bardağı bezelye
- 3 dış sarımsak
- 1 çay bardağı su (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Kırmızı etleri küçük küçük doğruyoruz.
- Soğan, patates ve havuçları soyup küp küp doğruyoruz.
- Kapta havuç, patates, et, soğan, bezelye, rendelenmiş sarımsak, su, karabiber, kekik, pulbiber, tuzu harmanlıyoruz.
- Buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
- 2 fırın poşetine dolduruyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede 1 saat pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca biraz dinlendirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder