5 Şubat 2023 Pazar

Yumuşacık Un Helvası Tarifi

 

Malzemeler

️Bardak başına 200 ml;

  • ️1 su bardağı un
  • ️1 su bardağı şeker
  • ️1 su bardağı süt
  • ️125 gram tereyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Önce soğuk süt ile şekeri bir kapta karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyin. Unun rengi dönene kadar yaklaşık 15-20 dakika karıştırın. Karıştırdıkça daha sıvı hale geldiğini fark edeceksiniz.
  • Unun rengi dönünce soğuk süt ve şeker karışımını karışıma dökün. Şimdi tekrar kaşıkla yapışmayacak kıvama gelene kadar karıştırın.
  • İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben iki kaşıkla ile şekil verdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder