16 Mart 2023 Perşembe

Almanya’nın Meşhur Berliner Tarifi

 

Almanya’nın Meşhur Berliner Tarifi İçin Malzemeler

  • 220 ml ılık süt
  • 500 gram un
  • 60 gram şeker (3 yemek kaşığı)
  • 10 gram instant maya veya 20 gram yaş maya
  • 75 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 vanilya şekeri
  • 1 tam yumurta
  • 1 yumurta sarısı

İç dolgusu için;

  • 60 gram şeker (3 yemek kaşığı)
  • 23 gram mısır nişastası (1 dolu yemek kaşığı)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Bir tutam tuz
  • 360 ml süt
  • 1 vanilya çubuğu yada vanilya şekeri
  • 25 gram tereyağ

Kızartmak için;

  • 1 litre yağ

    Almanya’nın Meşhur Berliner Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç dolgusu için;yumurta sarıları, şeker, mısır nişastası ve tuzu çırpıyoruz.
  • Vanilya çubuğunu ikiye bölüp sıyırıyoruz. (vanilya çubuğu yoksa şekerli vanilin de kullabilirsiniz).
  • Süt ve vanilyayı bir tencereye koyup ısıtıyoruz.
  • Ardından ocaktan alıp hazırladığımız yumurtalı karışımı yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırıyoruz.
  • Daha sonra ocağa tekrar koyup koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • En tereyağı ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Berliner hamuru için;Tereyağı hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp 5 dakika kadar yoğuruyoruz.
  • Ardından tereyağını parçalar halinde hamura ilave ediyoruz ve tekrar 10 dakika kadar yoğuruyoruz.
  • Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip üzerine un serpiştiriyoruz.
  • Hamuru mandalina büyüklüğünde (50 gr)​​parçalara ayırıp yuvarlıyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
  • Üzerlerini elimizle hafifçe basıp 30 dakika tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Geniş bir tavaya yeteri kadar sıvı yağı alıp ısıtıyoruz.
  • Yağı ısıttıktan sonra ocağın derecesini biraz düşürüyoruz.
  • Hamurları sıvı yağda her iki yüzünü de 2’şer dakika kadar kızartıyoruz.
  • Pişen berlinerlerin fazla yağını bırakması için mutfak havlusu serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.
  • Vanilya sosunu bir sıkma torbasına koyup berlinerlerin kenarından içine sıkıyoruz.
  • Daha sonra şekere bulayıp hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder