Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuzu kuşbaşı eti
- 2 adet soğan
- 4 adet iri sivri biber
- 3,5 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 lt su (7,5 su bardağı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etler iyice pişene kadar suda haşlayın.
- Üzerinde oluşan köpükleri alıp atın.
- Bir tencereye sıvı yağları ve tereyağını alın.
- Yağlar eriyince şehriyeyi ilave edin ve rengi kahverengileşinceye kadar kavurun.
- Yarım parmak uzunluğunda ince doğradığınız biberleri ve küp doğradığınız soğanları ilave edin ve solana dek kavurun.
- Salçayı ilave edin ve kokusu geçene kadar 3-4 dk. Boyunca iyice kavurun.
- Küp doğradığınız domatesleri, karabiber ve tuzu ilave edip 2-3 dk. Kadar kavurun.
- Haşladığınız eti, suyu ile birlikte tencereye dökün.
- Malzemelerin üstünü örtecek şekilde sıcak su ilave edin.
- Kırmızı toz biber serpin, karıştırın ve tencerenin kapağını örtüp kısık ateşe alın.
- Şehriyeler iyice suyunu çekip pişince ocağın altını kapatın.
- 15 dk kadar demlendikten sonra servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder