15 Mart 2023 Çarşamba

Ankara Tava Tarifi

 

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuzu kuşbaşı eti
  • 2 adet soğan
  • 4 adet iri sivri biber
  • 3,5 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 lt su (7,5 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etler iyice pişene kadar suda haşlayın.
  • Üzerinde oluşan köpükleri alıp atın.
  • Bir tencereye sıvı yağları ve tereyağını alın.
  • Yağlar eriyince şehriyeyi ilave edin ve rengi kahverengileşinceye kadar kavurun.
  • Yarım parmak uzunluğunda ince doğradığınız biberleri ve küp doğradığınız soğanları ilave edin ve solana dek kavurun.
  • Salçayı ilave edin ve kokusu geçene kadar 3-4 dk. Boyunca iyice kavurun.
  • Küp doğradığınız domatesleri, karabiber ve tuzu ilave edip 2-3 dk. Kadar kavurun.
  • Haşladığınız eti, suyu ile birlikte tencereye dökün.
  • Malzemelerin üstünü örtecek şekilde sıcak su ilave edin.
  • Kırmızı toz biber serpin, karıştırın ve tencerenin kapağını örtüp kısık ateşe alın.
  • Şehriyeler iyice suyunu çekip pişince ocağın altını kapatın.
  • 15 dk kadar demlendikten sonra servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder