Asla Kırılmayan Kırmızı Kadife Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz gıda boyası
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 dolu yemek kaşığı un
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım poşet krem şanti
- (krem şantinin diğer yarısını üzerine kaplayabilirsiniz.)
Asla Kırılmayan Kırmızı Kadife Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krema için vanilya ve kremşanti hariç verilen malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz. Tencereyi ocağa alıp kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Daha sonra kremayı ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz. Krema ılıyınca içerisine vanilya ve kremşantiyi ekleyip çırpıyoruz. Kremanın üzerini kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Keki için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Fırın tepsisine döküp her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kontrollü pişiriyoruz. Pişen keki sıcakken başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirip, rulo şeklinde sarıyoruz. Bu şekilde keki soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra keki açıp kenar kısımlarını bıçakla ince şerit halinde kesip düzgün dikdörtgen şekli veriyoruz (kenar kısımlarını üzerinin süslemesi için kullanacağız)
- Hazırladığımız kremayı kekin üzerine döküp yayıyoruz. İsteğe bağlı frambuaz, çilek ya da istediğiniz başka meyvelerden koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
- Üzerini kremşantiyle kaplayıp kenarlarından kestiğimiz parçalarla süsleyerek buzdolabında dinlendiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder