7 Mart 2023 Salı

Asla Kırılmayan Kırmızı Kadife Rulo Pasta Tarifi

 

Asla Kırılmayan Kırmızı Kadife Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz gıda boyası
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 dolu yemek kaşığı un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım poşet krem şanti
  • (krem şantinin diğer yarısını üzerine kaplayabilirsiniz.)

    Asla Kırılmayan Kırmızı Kadife Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle krema için vanilya ve kremşanti hariç verilen malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz. Tencereyi ocağa alıp kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Daha sonra kremayı ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz. Krema ılıyınca içerisine vanilya ve kremşantiyi ekleyip çırpıyoruz. Kremanın üzerini kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Keki için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Fırın tepsisine döküp her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kontrollü pişiriyoruz. Pişen keki sıcakken başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirip, rulo şeklinde sarıyoruz. Bu şekilde keki soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra keki açıp kenar kısımlarını bıçakla ince şerit halinde kesip düzgün dikdörtgen şekli veriyoruz (kenar kısımlarını üzerinin süslemesi için kullanacağız)
  • Hazırladığımız kremayı kekin üzerine döküp yayıyoruz. İsteğe bağlı frambuaz, çilek ya da istediğiniz başka meyvelerden koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Üzerini kremşantiyle kaplayıp kenarlarından kestiğimiz parçalarla süsleyerek buzdolabında dinlendiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder